– Skal ta imot alle med et stort smil

Gutta i Diwex ub er klare for den store fylkesmessen for ungdomsbedrifter i Kristiansand. For å skille seg ut har de planlagt både felles antrekk, laget visittkort, og tar med egen TV til å vise frem produktene sine på.

– Dette blir spennende. Vi skal ta imot alle på standen vår med et stort smil, sier Adrian Hamre Evensen.

Han har rollen som daglig leder i bedriften som lager nettsider til ulike bedrifter og privatpersoner. Han må blant annet holde styr på kundeavtaler, bedriftens økonomi og å fordele arbeidsoppgaver til de ansatte.

Guttegjengen i bedriften består av Adrian selv, Tomas Andersen (designansvarlig), Pål Ottersland Granås (reklame), Christoffer Aarhus Hammen (design og reklame), Marius Johannesen Vallheim (ansvarlig for nettsider) og Jens Tobias Walbeck (ansvarlig for nettsider). De forteller at det gøyeste med å drive bedrift er å kunne styre sitt eget arbeid.

– Man kan styre dagen sin selv, samtidig som man har mulighet til å tjene penger mens man er på skolen! Det er inspirerende. Det er også gøy å ta fatt på problemene vi møter på underveis, sier de.


Man kan styre dagen sin selv, samtidig som man har mulighet til å tjene penger mens man er på skolen! Det er inspirerende.

Problemløsning er, ifølge guttene, også det de lærer mest av.

– Det er absolutt det som er mest lærerikt. Vi må utforske problemet og finne løsninger sammen. Av og til kan det være vanskelig, men da husker vi det til neste gang!

Før morgendagens messe er gjengen spente på hvordan nettsidene deres vil slå an.

– Men den største erfaringen fra ungdomsbedriften er at man ikke må være redde for å kaste seg ut i oppdrag og liknende. Man lærer ingenting med mindre man prøver, smiler Adrian lurt.