Får smake på gründerlivet

Marte Westnes Molund (18), Silje Falck Gundersen (18) og Victoria Karlsen Tårud (18) startet sin egen ungdomsbedrift i høst. Denne uken jobber de for Fylkesmennenes fellesadministrasjon i Oslo.

Bedriften kaller seg for FotoMillion UB. I likhet med navnet, kan jentene fortelle at de har hatt flere kule fotooppdrag underveis.

-Vi var så heldige at vi fikk ta bilder på Idrettsgalla Sør i høst, i tillegg til at vi har fotografert skoleball og ridestevner, forteller Silje.

Nå er gjengen loset inn til Oslo med fly for å ta portrett- og stemningsbilder for Fylkesmennenes fellesadministrasjon (FMFA).

-Gjett om vi har det gøy! Nå er alt på plass, og vi er godt i gang med fotograferingen, forteller jentene på telefon fra hovedstaden.

Gjett om vi har det gøy! Nå er alt på plass, og vi er godt i gang med fotograferingen.

FotoMillion i Oslo

– Vær strukturerte

Til vanlig går gjengen i VG3 på Medier og kommunikasjon ved Sam Eyde videregående skole. I mediespesialiseringsfaget har lærerne bestemt seg for at ungdommene skal kunne starte og drive sin egen bedrift.

Silje forteller at det gøyeste med å jobbe med sin egen bedrift har vært å arbeide sammen for å lære nye ting. Mestringsfølelsen kom fort etter at den noe nervøse gjengen fikk prøve seg på selveste Idrettsgallaen for hele Agder.

-Her tok vi stemningsbilder og tok bilder av prisvinnerne. Her følte vi en mestring over det å ta gode bilder. Vi lærte også mye: Blant annet lærte vi å bruke eksterne blitzer, ta bilder i store folkemengder med dårlig og mørkt lys, samtidig som vi lærte å kommunisere med arbeidsgivere. Dette var en god erfaring å ta med til nye oppdrag.

Jentene vil anbefale andre elever som ønsker å starte ungdomsbedrift at de er målrettet, strukturerte og samarbeidsvillige.

-Men det viktigste er nok å ikke være redd for en utfordring, slår jentene fast.

Disse egenskapene har de nå trygt plassert i ryggsekken sin i Oslo.